Avia Ba.122.2
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Bobeš Jiří Tamfal
- Reakce: 17
Re: Avia Ba.122.2
Ahoj ja pro tisk používám taky Kašmír 9g . Papír před tiskem probarvuji , vím že jsem už sliboval že ten postup popíšu s fotkama . Tak večer napíšu a založím nové vlákno s potupem . Kamarárovi jsem tak taky tiskl Avii , on stavěl No cal
Jirka
Jirka
0
Super barvy, to budu muset jeste poladit. Ja to nakonec poprve zkusil na Kashmir 6g.Mam moc pevny adhezni lepidlo a musel jsem to prolit lihem abych to vubec sundal. No a ten trochu rozpyl barvy.
0
-
Bobeš Jiří Tamfal
Do tiskárny s lepidlem nejdu , Na papír si vytisknu rámeček do kterého tisknu potřebný obrázek .
Vyrovnaný potahový papír po obvodu rámečku přilepím páskou ( obyčejná krepovka ) . Dávám pomalejší popsuv a nemám problém , vytištěný kousek vyříznu a potřebný díl na potahování mám hotov . Odlepováním jsem si tisk většinou zničil a lepidlo mi dělalo fleky a prosycení barvy tisku nebylo rovnoměrné . Akorát při lepení pásky se musí dávat pozor ,aby se nepnula a podkladový papír s potahovým papírem měli stejné pnutí a nekrčili jeden druhý .
Jirka
Vyrovnaný potahový papír po obvodu rámečku přilepím páskou ( obyčejná krepovka ) . Dávám pomalejší popsuv a nemám problém , vytištěný kousek vyříznu a potřebný díl na potahování mám hotov . Odlepováním jsem si tisk většinou zničil a lepidlo mi dělalo fleky a prosycení barvy tisku nebylo rovnoměrné . Akorát při lepení pásky se musí dávat pozor ,aby se nepnula a podkladový papír s potahovým papírem měli stejné pnutí a nekrčili jeden druhý .
Jirka
0
Diky za info ze lze papir prilepit jen obvodove. Vypada to ze to funguje. Zde je verze 6g nabarveno Duhou na bezovo a na tiskarne vytistena cervena a znak. Bilou domaluju revellkou.
0
Čus, jen tak na doplnění přidám svou metodu přichycení papíru.
Pořídil jsem si na domácí potřebu až zbytečně drahou tiskárnu a tak z obav poškození a zacuchtání papíru jsem vyzkoušel toto:
Vezmu papír A4 který si vložím pod potahový papír, na potahový papír položím tabulku skla která je po obvodu asi o 10mm menší než A4, tím dosáhnu sjednocení pnutí a vyrovnání potahového papíru,následně okraje obtáhnu ředěným lepícím lakem. Po zaschnutí oříznu potahový papír kolem základního A4 a můžu tisknout téměř na celou plochu papíru mimo těch 5mm obvodu, bez obav s nehodou tiskárny.
Jistě není nutné mít tabulku skla přesného rozměru(tu si uřízne jen Radek Č
) stejně dobře podle mne poslouží třeba překližka nebo plech,ale klidně i normální kus třeba durofolu , jen se musí patřičně zatížit...
Pořídil jsem si na domácí potřebu až zbytečně drahou tiskárnu a tak z obav poškození a zacuchtání papíru jsem vyzkoušel toto:
Vezmu papír A4 který si vložím pod potahový papír, na potahový papír položím tabulku skla která je po obvodu asi o 10mm menší než A4, tím dosáhnu sjednocení pnutí a vyrovnání potahového papíru,následně okraje obtáhnu ředěným lepícím lakem. Po zaschnutí oříznu potahový papír kolem základního A4 a můžu tisknout téměř na celou plochu papíru mimo těch 5mm obvodu, bez obav s nehodou tiskárny.
Jistě není nutné mít tabulku skla přesného rozměru(tu si uřízne jen Radek Č
0
Chceš to domalovat zezadu, aby ti zůstaly ty čáry?
A asi by to chtělo "zatlumit" tu balzovou kostru béžovým nátěrem - jen nápad
0
-
Drahoslav Dvořák
- Reakce: 7
K imatrikulaci bílým papírem - Používám hodně starou metodu, kdy průklepák, přilepený lepidlem na papír překryje všechny barvy. Ale opatrně s lakováním. To by mohl zprůsvitnět. Já to lepím na hotový model a nelakuji. Ukázka je u Šmolíka Š-239. Tam je imatrikulace bílá na červeném křídle. Barva je sprej Styro.
0
Po mnohem zkoušení jsem se rozhodl ze potah udělám z 8.6g papíru obarveného Duhou, potištěného na tiskárně a zezadu jemně stříknuto airbrushem bílou zezadu. Zkoušel jsem i podkridovani pastelem ale není to cesta. Výsledná váha cca 9,1g/m2
0
-
Bobeš Jiří Tamfal
Bobeš: V kapli v Naardenu se právě pohnula náhrobní deska
Monty: Hele, na rovinu, to stínování je úplně na h... Nesedí to s kostrou, vypadá to divně a blbě. Na to ses měl vykašlat. Čistý model by vypadal líp.
Monty: Hele, na rovinu, to stínování je úplně na h... Nesedí to s kostrou, vypadá to divně a blbě. Na to ses měl vykašlat. Čistý model by vypadal líp.
0