TA-GO od Feldy
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
TA-GO od Feldy
Rozhodl jsem se také jednou ulepit něco podle plánku někoho jiného a vzhledem k tomu ,že jsem chtěl něco co bude odsejpat,vybral jsem právě TA-GO.Pokud si pamatuji tak Pavla nádherně postavené létalo do jakéhos čtvercového kruhu,pak jsem jich pár viděl nelétat vůbec.Až Ondra sním létá překrásné stabilní kruhy.Dokonce ho měl tuším i Tonda jako pistácio a to létalo skvostně.Přikládám fota dokončené kostry, která je připravená k potahování.Model bude potažen šestigramem,lakován Balakrylem a stříkán Gunze.Váhu hotového modelu předpokládám do 6g.
- Přílohy
-
- 014.JPG (64.35 KiB) Zobrazeno 7622 x
-
- 013.JPG (57.05 KiB) Zobrazeno 7622 x
-
- 011.JPG (72.69 KiB) Zobrazeno 7622 x
0
Re: TA-GO od Feldy
Kostra je podbarvená nastříkáním hnědozelenou barvou, váha stoupla o 0,1g. Kostru podbarvuji proto abych utemoval bílou balsu. Při plošném nástřiku potahu pak nebudu muset svádět boj s prorážející balsou a šetřím nejen barvu ale hlavně váhu.
- Přílohy
-
- a.JPG (25.02 KiB) Zobrazeno 7557 x
0
Máš to moc pěkný! To bude pěknej komár
. Zajímalo by mě, jestliněkde vážíš jednotlivé kroky: kostra, kostra s podbarvením, kostra s potahem, kostra s potahem a s lakem, + barva... atd. m.
0
Určitě,v rámci testování nového stavebního postupu kam až se dá dojít s váhou modelu při dodržení dostatečné pevnosti.Ta-Go jsem vybral záměrně tak i Freda,připravuji dalši třeba Buckera atd.Modely se budou pohybovat do 6g s hladkým stříkaným povrchem.Vždyt i ty jdeš podobnou cestou lehkých modelů.Domnívám se ,že do menších hal jsou pomalolety vhodnější.
0
Nikde nevidím díry na huga?!? To bude stejný s tím závěsem, jako u Freda? Nenapínej nás. M.
0
Přesně tak,hugo nebude,bude tam tyčkový závěs jako u Freda.Nechci přenášet tah gumy na trup modelu a svazek budu natáčet mimo model.
0
TA-GO je potažené a nalakované,váha je zatím na 4,3g.Po dolepení detailů půjde do hnědozeleného kabátu.
- Přílohy
-
- 02.JPG (48.44 KiB) Zobrazeno 7336 x
-
- 01.JPG (57.81 KiB) Zobrazeno 7336 x
0
Děkuji,předpokládám starty ze země tak co se tam vejde,pruměr 165 a tvar podobný jak u Freda
0
Tago připravené na nástřik,váha 4,6g
- Přílohy
-
- 002.JPG (29.01 KiB) Zobrazeno 7139 x
0
Tago po nástřiku.Přiznám se,že jsem trošku zazmatkoval a model byl nejprve nastříkán zelenou a následně správnou hnědozelenou.V podstatě to neva jen na modelu mohlo být té barvy méně a nějáká desetinka dole.Zítra mě čekají znaky.
- Přílohy
-
- 300.JPG (26.94 KiB) Zobrazeno 6972 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Uveď, Radku, také typ barvy a něco z techniky nástřiku, ať je jasné, čím se dá dosáhnout tak krásného polomatového lesku a jednolitého nástřiku - póry nejsou na fotce vidět nikdy, ale předpokládám, že umíš šestigram prolakovat pěkně až do povrchu kondenzáku...Předpokládám, že ti balakryl netvořil bubliny, neblemcal, nebyl příliš těžký, nepnul nedmíru potah, že berva normálně kryla, papír pod ní nevlhnul, neztékala všude možně a zaschla v rozumném čase - zkrátka žes to normálně nastříkal... 
0
Naposledy upravil(a) Robert Pajas dne 19 kvě 2011 21:42, celkem upraveno 3 x.