V klidůůůůůůůů
Vždyť to není rýpání, Tazi mě jen popichuje, vidím do něj jak do hubené kozy!

....si to s ním vyřídím!
Ptám se proto, jestli původní podklady nejsou jiné než realita. Spousta konstruktérů si to zjednodušuje, aniž by upozornili na tuto věc.
A ve skutečnosti je to opačně, fandím ti, snad i proto, že Bronco je "můj" model a podle mě je škoda jej postavit, zalétat a při případném soutěžním klání zjistit, že neodpovídá skutečnosti a ztratit tím šance na slušné body alespoň ve statice. I když mám pocit, že se bodovačům Bronco asi moc nelíbí
Je mi jasné, že některé zjednodušení má svůj smysl, i když s tím vnitřně občas nesouhlasím, a to občas dost silně. Třeba místo trupu s oválným průřezem postavit příhradovinu je něco mě tak proti srsti, že mě k tomu nikdo nedonutí. Argument, že při půdorysu a bokorysu tvary souhlasí pro plný počet bodů a zepředu "shodíme" dva body.......

Samozřejmě výhodou je pak nižší hmotnost, lepší letové výkony....
Nesedí mi to, stejně jako namalované (nebo ani to ne) šachty otevřeného podvozku, místo nohy špejle a hotovo, plný počet bodů...
To se ale tvého modelu netýká, ten má jen jiný tvar "boulí" na směrovce a jiné zalomení tvaru kabiny v zadní části (přechod do trupu), tedy jednoduše změnitelné detaily, dokud je v kostře. Průřez gondol a trupu už nekomentuju, to je detail, není důvod to řešit

V podstatě je to příhradovina se zaoblenými rohy (gondoly) a u trupu se to zaoblení vepředu zvětšuje. Tedy staví se to docela dobře, až na přechod kabiny na čumáku, s tím jsem se trochu trápil, stejně tak se zadním dílem trupu - ta boule.
Kabina je samostatný průšvih, ale jde to vyrobit, třeba i po částech.
Na verzi jsem se ptal kvůli rozpětí, sériové kusy měly něco okolo 12,15 m, tedy při rozpětí modelu 450 mm je to bud v měřítku 1:27 přesně, a nebo je to prototyp, který neměl tak dlouhé konce křídel, tedy by to možná byla +- dvacetina. Fotky křídla jsi nedal, tak to nebylo jasné.
Přiznám se, že by mě ten tvůj výkres zajímal, na té malé fotce nejsou vidět detaily.
Tak si ze mě nic nedělej a neber to jako rýpání, chtěl jsem ti jen naťuknout, že to tak úplně neodpovídá, abys nebyl zklamaný na první soutěži. Že je to jen demonstrátor? No a když bude dobře létat, proč s ním nejít na soutěž? Je to lepší než pak stavět nový model, ne?