...bude to prosím ořech...
G-21G (turbo Grumman Goose)
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
G-21G (turbo Grumman Goose)
S příchodem léta a mé končící dovolené jsem se asi nadobro zcvoknul a zamiloval....
- Přílohy
-
- gooseBlueprint-small.gif (20.24 KiB) Zobrazeno 7827 x
-
- 11.jpg (33.49 KiB) Zobrazeno 7827 x
-
- goose3large.jpg (60.44 KiB) Zobrazeno 7828 x
0
-
Honza Drážek
Re: G-21G (turbo Grumman Goose)
fotky
- Přílohy
-
- bočnice.JPG (243.65 KiB) Zobrazeno 7827 x
-
- příhradovina.JPG (251.93 KiB) Zobrazeno 7827 x
-
- trup.JPG (241.63 KiB) Zobrazeno 7827 x
0
No tak to je moc, tenhle člověk se rozhodl, že postaví v jednom roce minimálně třetinu světové letecké produkce!!! Musíš mít velký dům, protože jestli ne a půjde to tak dál, nebudeš mít v domě k hnutí...Jo a taky máš asi hodně tolerantní ženu či přítelkyni,že?
Jinak je to hezká neokoukaná předloha, co dodat těším se na další fota, málem jsem to přehlíd v té záplavě diskuse
Venku ať se paří, nechť Ti žena vaří a Tobě ať se dílo daří!!!
Jinak je to hezká neokoukaná předloha, co dodat těším se na další fota, málem jsem to přehlíd v té záplavě diskuse
Venku ať se paří, nechť Ti žena vaří a Tobě ať se dílo daří!!!
0
-
Honza Drážek
Zdravím tě, Tazi!
Musím přeci natrénovat stavbu na zimu, aby mi to šlo dobře a rychle, až budu rozbíjet o stěny v hale, abych pak nezůstal bez modelů...! Je tedy pravda, že už mi to teď nedělá takové problémy lepit špendlíkem a sestavovat pinzetou. Jinak jsem rád, že tě zajímá výsledek, stejně jako mě...je to vždy chvíle napětí, jak ta celá práce dopadne.
1) velký dům nee,ale zatím velmi malý byt a k hnutí to tady fakt není, spíš se věci různě ložené dle potřeby přesouvají sem a tam. Kdo zažil nebo tak žije, ví o čem mluvím.
(modely skladuju, kde se dá, ještě že jsou tak malé ....a ještě nejsou děti
)
2) trefil si to s tou přítelkyní...to víš, já jsem takový andílek, nekouřím, skoro nepiju, cizí holky mě netáhnou, jen ty modely
tak mi to asi ráda schvaluje, ani ten lak jí nepochopitelně nevadí
3) K produkci ti řeknu, že dokud můžu a baví mě to, tak stavím. Až bude zahrada, děti či jiné starosti, bude to asi komplikovanější...spoustu kluků tady ví lépe než já, o čem to je... Modelů mám v záloze dost, snad mi nedojde štáva a nadšení a bude to většinou létat, pak to člověka naladí. Naladěn z Bronca jsem se vrhnul rovnou na Grummana, což jsem si opačně nedovolil, protože jsem Broncu věřil více a Grumiče jsem se bál, Bronco se navíc do haly nevejde...
Poprvé tvořím z nosníků 0,8x0,8, jak mi radil Radek Gregovský s Hugem ve sklípku a zatím to vypadá, že tam není rozdíl v pracnosti od 1 nebo 1,5mm nosníků.
Křídlo bude trochu víc humpolácké, kvůli motorům, jinak snad váha bude dobrá...necháme se překvapit.
pár fotek pokračování.
Musím přeci natrénovat stavbu na zimu, aby mi to šlo dobře a rychle, až budu rozbíjet o stěny v hale, abych pak nezůstal bez modelů...! Je tedy pravda, že už mi to teď nedělá takové problémy lepit špendlíkem a sestavovat pinzetou. Jinak jsem rád, že tě zajímá výsledek, stejně jako mě...je to vždy chvíle napětí, jak ta celá práce dopadne.
1) velký dům nee,ale zatím velmi malý byt a k hnutí to tady fakt není, spíš se věci různě ložené dle potřeby přesouvají sem a tam. Kdo zažil nebo tak žije, ví o čem mluvím.
2) trefil si to s tou přítelkyní...to víš, já jsem takový andílek, nekouřím, skoro nepiju, cizí holky mě netáhnou, jen ty modely
3) K produkci ti řeknu, že dokud můžu a baví mě to, tak stavím. Až bude zahrada, děti či jiné starosti, bude to asi komplikovanější...spoustu kluků tady ví lépe než já, o čem to je... Modelů mám v záloze dost, snad mi nedojde štáva a nadšení a bude to většinou létat, pak to člověka naladí. Naladěn z Bronca jsem se vrhnul rovnou na Grummana, což jsem si opačně nedovolil, protože jsem Broncu věřil více a Grumiče jsem se bál, Bronco se navíc do haly nevejde...
Poprvé tvořím z nosníků 0,8x0,8, jak mi radil Radek Gregovský s Hugem ve sklípku a zatím to vypadá, že tam není rozdíl v pracnosti od 1 nebo 1,5mm nosníků.
Křídlo bude trochu víc humpolácké, kvůli motorům, jinak snad váha bude dobrá...necháme se překvapit.
pár fotek pokračování.
- Přílohy
-
- trupsměrovka.JPG (235.14 KiB) Zobrazeno 7753 x
-
- trupsměrovka (1).JPG (242.32 KiB) Zobrazeno 7753 x
0
-
seawindttt
Tak tenhle typ váhy je dost optimistický ! Můj Fike na ní vážil 4g a na precisní přesné váze z toho rázem bylo 6,4g
(můj první gumáček-lítal až 25s!
)
Kup si něco do 200g,jsou už i za 250kč
Jarda
Kup si něco do 200g,jsou už i za 250kč
Jarda
0
-
Honza Drážek
To máš Jardo pravdu....... obědnal jsem tuto http://www.dealextreme.com/p/precision- ... tion-15003
Dík
Dík
0
-
Honza Drážek
...
- Přílohy
-
- kormidla (2).JPG (233.15 KiB) Zobrazeno 7652 x
-
- křídlo (2).JPG (221.96 KiB) Zobrazeno 7652 x
-
- křídlo.JPG (237.75 KiB) Zobrazeno 7652 x
0
-
seawindttt
Ahoj
Ta je dobrá,mám jí a koupil jsem jí na http://www.hypermotoshop.cz/merici-pris ... talni-vaha
Ještě mám tip na bezva řezačku na gumu
Jarda
Ta je dobrá,mám jí a koupil jsem jí na http://www.hypermotoshop.cz/merici-pris ... talni-vaha
Ještě mám tip na bezva řezačku na gumu
Jarda
0
-
Honza Drážek
...dnes jsem to málem rozšlapal kvůli gondolám, nesnáším kulaté tvary !!!
Hmotnost je na mojí super značkové "optimistické váze"
6g, tak to jsem zvědavý, kde skončí a jaká bude konečná...
Ještě kus konstrukce, pár dílů z celé balsy, dvě hlavice, dvě vrtule, možná vysunutý podvozek, potah, lak, barva, dvě gumy, to bude sranda, aspoň se tady na foru budete bavit a já si Grummana vystavím jako pracholapku....
Hmotnost je na mojí super značkové "optimistické váze"
Ještě kus konstrukce, pár dílů z celé balsy, dvě hlavice, dvě vrtule, možná vysunutý podvozek, potah, lak, barva, dvě gumy, to bude sranda, aspoň se tady na foru budete bavit a já si Grummana vystavím jako pracholapku....
- Přílohy
-
- gondoly (1).JPG (242.44 KiB) Zobrazeno 7597 x
-
- gondoly.JPG (250.71 KiB) Zobrazeno 7597 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
-
Honza Drážek
Roberte, to "jo" znamená, že to vidíš na tu pracholapku?

update: 5.7.2011
...ještě dodělat hlavice + uchycení kolíků na gumy a vyrobit vrtule...
a jde se potahovat
update: 5.7.2011
...ještě dodělat hlavice + uchycení kolíků na gumy a vyrobit vrtule...
- Přílohy
-
- komplet1.JPG (230.98 KiB) Zobrazeno 7290 x
-
- komplet.JPG (245.6 KiB) Zobrazeno 7290 x
-
- 6.7.2011 vrtule hotové
- vrtule (1).JPG (236.42 KiB) Zobrazeno 7290 x
0
-
Honza Drážek
Konečně potaženo...na modelu bylo dost přechodů,tak mi to potrénovalo trpělivost...
Dodělám hlavice a asi zalétám venku v bezvětří bez barvy, abych ji nedělal zbytečně...
Dodělám hlavice a asi zalétám venku v bezvětří bez barvy, abych ji nedělal zbytečně...
- Přílohy
-
- potah1.JPG (225.39 KiB) Zobrazeno 7289 x
-
- potah2.JPG (233.39 KiB) Zobrazeno 7289 x
-
- potah3.JPG (223.86 KiB) Zobrazeno 7289 x
0