Armstrong Whitworth Armadillo 1/20
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Armstrong Whitworth Armadillo 1/20
Láska na první pohled. Stavba podle vlastního výkresu. Začínám kormidly.....
- Přílohy
-
- IMG_6283.JPG (49.09 KiB) Zobrazeno 11310 x
-
- IMG_6282.JPG (45 KiB) Zobrazeno 11310 x
0
Re: Armstrong Whitworth Armadillo 1/20
To vypadá jako vyfrézované
Takové čisté... 
Jak velké to bude? Mysmím rozpětí, měřítko je jasné...
Já mám asi divnou váhu, takové numera mi to ukazuje jen když to mám přepnuté na unce
Pěkné to máš!
Jak velké to bude? Mysmím rozpětí, měřítko je jasné...
Já mám asi divnou váhu, takové numera mi to ukazuje jen když to mám přepnuté na unce
Pěkné to máš!
0
-
discobolos
- Reakce: 15
No pěkné to je (tvoje stavba).
Jen tu lásku na první pohled nějak nechápu
.
Ale holt je to dáno vkusem, jak se říká někdo rád holky, jiný vdolky.
Já tíhnu k trochu jiným tvarům
.
D
P.S. Dočetl jsem se, že předloha měla rozpětí 8,46m, takže pro Steva 423 mm u makety 1/20
Jen tu lásku na první pohled nějak nechápu
Ale holt je to dáno vkusem, jak se říká někdo rád holky, jiný vdolky.
Já tíhnu k trochu jiným tvarům
D
P.S. Dočetl jsem se, že předloha měla rozpětí 8,46m, takže pro Steva 423 mm u makety 1/20
0
Děkuju za pochvalu pánové!
Ano, v měřítku 1/20 je rozpětí přesně 423 mm
To éro je podle méhu názoru prostě tak ošklivý, až je hezký. Dokážu si ale snadno představit, že to někdo může vidět jinak.
Ano, v měřítku 1/20 je rozpětí přesně 423 mm
To éro je podle méhu názoru prostě tak ošklivý, až je hezký. Dokážu si ale snadno představit, že to někdo může vidět jinak.
0
Pěknej kompaktní dvouplošníček, žádné velké problémy s geometrií při sestavování, dobrej výběr!
0
Díky za podporu Sharku! Vidím to stejně, jen ten předek trupu mohl být delší.....
0
Bočnice trupu.
- Přílohy
-
- IMG_6286.JPG (42.69 KiB) Zobrazeno 11052 x
0
Trup téměř hotový. Marně jsem doufal, že se povede do 3 g. Ve střední části jsem však nechtěl šetřit (na trupu drží obě křídla a je dost vysoký ). Naštěstí je váha silně soustředěná směrem dopředu.
- Přílohy
-
- IMG_6293.JPG (35.94 KiB) Zobrazeno 10920 x
-
- IMG_6295.JPG (35.62 KiB) Zobrazeno 10920 x
-
- IMG_6297.JPG (35.15 KiB) Zobrazeno 10920 x
0
Polotovary krytu motoru. Kruhová část dlabaná z jednoho kusu, přesněji řečeno ze dvou slepených půlek (nebyl tak velký materiál). Hranatá část lepená na kopytu z předem natvarovaných destiček. V téhle fázi jsem se na předek trupu vykašlal a šel stavět křídla, protože bych se velmi pravděpodobně zaseknul na maketě motoru.
- Přílohy
-
- IMG_6344.JPG (27.54 KiB) Zobrazeno 10743 x
-
- IMG_6345.JPG (26.96 KiB) Zobrazeno 10743 x
0
Hotové spodní křídlo.
- Přílohy
-
- IMG_6383.JPG (28.36 KiB) Zobrazeno 10584 x
-
- IMG_6385.JPG (35.9 KiB) Zobrazeno 10584 x
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 44
Obdivuji že se ti chtělo se vyřezávat s těmi otvory v žebrech - to musela být děsná práce. Ale máš to moc hezké.
0
Hm, jako starý skeptik si dovolím pochybovat, zda vynaložená námaha stála za tu zcela minimální úsporu hmotnosti. Navíc bych se obával deformací žeber, při vypínání potahu budeš muset dávat vééélký pozor a ani to není záruka, že k deformacím nedojde později, potah vypínaný nitrem pracuje hodně dlouho.
Vlepení malých rozpěrek je další práce a navíc úplně vymaže původní úsporu hmotnosti. Páskovaná žebra tímto způsobem nahradit nelze, tam se jednak vybírá jiný materiál a druhak jsou nosníky mezi horním a spodním páskem, tedy jako rozpěrky. I přesto jsem viděl dost křídel se zkrabacenými žebry.
Když chci vylehčovat plná žebra, tak jedině kruhové otvory. Mám na to naostřené a zoubkaté tenkostěné trubičky různých průměrů, ale vyplatí se to až u větších modelů.
No, nenech si tím vzít chuť, držím palce do další stavby.
Vlepení malých rozpěrek je další práce a navíc úplně vymaže původní úsporu hmotnosti. Páskovaná žebra tímto způsobem nahradit nelze, tam se jednak vybírá jiný materiál a druhak jsou nosníky mezi horním a spodním páskem, tedy jako rozpěrky. I přesto jsem viděl dost křídel se zkrabacenými žebry.
Když chci vylehčovat plná žebra, tak jedině kruhové otvory. Mám na to naostřené a zoubkaté tenkostěné trubičky různých průměrů, ale vyplatí se to až u větších modelů.
No, nenech si tím vzít chuť, držím palce do další stavby.
0