Armstrong Whitworth Armadillo 1/20
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Armstrong Whitworth Armadillo 1/20
Moc se mi nechtělo Feldo, ale něco mi říkalo, abych to zkusil. Bohužel, Shark má asi pravdu - úspora hmotnosti jen 0.3 g + hrozba deformace profilu po vypnutí potahu. Vyložené námaze neúměrné.....holt, to se někdy stane.
0
Tím si ale vůbec nelam hlavu!
Takových slepých uliček jsem si taky pár prošel. Dostal jsi alespoň 0,3g. Mě se třeba stalo, že úspora nakonec nebyla a ještě to bylo pracnější.
Ber to jako zkušenost
No a větší úsporu by jsi dosáhl třeba užší lištou na konci křídla, řekl bych.
Ale pnutí je sviňa!
Já používám téměř výhradně pásková žebra a už jsem jich nemálo promáčkl. A na jednoum Farmanovi jsem raději vložil kromě maketových nosníků ještě další stojinu. Promáčklé žebro se velmi těžko opravuje a bývá to i pak vidět.
Takových slepých uliček jsem si taky pár prošel. Dostal jsi alespoň 0,3g. Mě se třeba stalo, že úspora nakonec nebyla a ještě to bylo pracnější.
Ber to jako zkušenost
No a větší úsporu by jsi dosáhl třeba užší lištou na konci křídla, řekl bych.
Ale pnutí je sviňa!
Já používám téměř výhradně pásková žebra a už jsem jich nemálo promáčkl. A na jednoum Farmanovi jsem raději vložil kromě maketových nosníků ještě další stojinu. Promáčklé žebro se velmi těžko opravuje a bývá to i pak vidět.
0
Od dokončení horního křídla jsem utekl ke kolečkům podvozku....
- Přílohy
-
- IMG_6425.JPG (38.5 KiB) Zobrazeno 6653 x
0
Hotové horní křídlo a váha utěšeně narůstá. V téhle fázi přemýšlím o změně pohonu na CO2 - někde bych měl mít zahrabaný motor GM 63. Pokud bych zůstal u pohonu gumou, uvažuju o posunutí zadního závěsu svazku o jednu přepážku dopředu (jak mi ve sklípku radil Robert). Vzdálenost závěsů svazku by se tím ale zmenšila jen asi na 120 mm. Nevím, kam až u krátkonosých předloh jít, kdy už je lepší dovážit, než dál zkracovat vzdálenost závěsů. Ano, nejlepší je takové předlohy nevybírat, ale na to už je teď pozdě.
Předem děkuju za každý názor. T.
- Přílohy
-
- IMG_6429.JPG (35.79 KiB) Zobrazeno 6520 x
0
Krásná práce! Já bych to dal na gumu - krásná maketa do haly. M.
0
Ano, nejlepší je takové předlohy nevybírat, ale na to už je teď pozdě.
Myslím, že pokud rád stavíš (a podle fotek rozhodně ano!), pak se nedivím tvému výběru
Nevyhraješ? No a? Stavět máš to, co se ti líbí a ne jen to, co má šanci na výhru
Ještě že jsou takoví nadšenci jako ty
Myslím, že pokud rád stavíš (a podle fotek rozhodně ano!), pak se nedivím tvému výběru
Nevyhraješ? No a? Stavět máš to, co se ti líbí a ne jen to, co má šanci na výhru
Ještě že jsou takoví nadšenci jako ty
0
Díky za podporu Steve! No, já bych byl schopnej hledat "vhodnou" předlohu několik let, takže bych nejen nelétal, ale ani nic nepostavil. Takže musím využít počátečního nadšení a začít stavět - aby bylo aspoň něco na poličce. T.
0
Budu rád za jakýkoliv další názor k použití gumy nebo CO2 motoru jako pohonu této makety. Dále také k délce závěsů svazku u pohonu gumou. Děkuji. T.
0
-
Antonín Alfery
- Reakce: 58
Pokud smím... Guma se dá na CO2 předělat vždycky, naopak to jde zpravidla hůř. Taky záleží, co od toho modelu očekáváš.
0
Pane Alfery, děkuji za příspěvek. Zůstanu u pohonu gumou a původně navržené délky závěsů svazku.
0
Po týdnech stagnace konečně přišla můza a vznikl tak statečný zalétavací tovární pilot. 
- Přílohy
-
- Kopie - IMG_6531.JPG (25.28 KiB) Zobrazeno 6946 x
0