Albatros D.V podle výkresu E. Stahla
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Albatros D.V podle výkresu E. Stahla
...pokračujeme...dle mých předpokladů by měl být dvouplošník poměrně dost stabilní i bez nijak dramatyckýho vzepětí....podle trojpohledu se to jeví že má Albatros téměř rovný křídla, zkusím udělat "Camelovský" vzepětí jen na dolní ploše...nebo mírně zvednout obě křídla? Poradíte někdo kolegové?
- Přílohy
-
- 2 (3).JPG (66.2 KiB) Zobrazeno 7043 x
-
- 2 (2).JPG (129.68 KiB) Zobrazeno 7043 x
-
- 2 (1).JPG (119.22 KiB) Zobrazeno 7043 x
0
- Curtiss
- Reakce: 2
- Kontaktovat uživatele:
Ten "Camelovský" způsob je fakticky správný, Albatros měl horní křídlo bez vzepětí, ale na volném modelu bych to raději nezkoušel a udělal vzepětí na obou křídlech. Snad Ti poradí povolanější 
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Malý fígl - optický klam: má-li dolní křídlo vzepětí, rovné horní se zepředu zdá prohlé do záporu - toho lze využít, ale nestačí to. Máme s Martinem Albatrosy s nepatrným vzepětím - ten můj létal (než jsem ho rozhasil) perfektně v kruhu až do dosednutí - ale to rozhašení jsou desetinky na kormidlech, stačí nová guma... Martinův jsme trápili strašně dlouho i společně (strašně jsem ho chtěl vidět ve vzduchu) a nic - já mám tomu podobného Fokkera D VII - trápení a nic, nakonec ani na RC nechce točit zatáčku jen směrovkou. Michal Křepelka má Nieuporta vzepjatýho decentně akorát a stačí mu to, já mám Nieuporta maketově rovný horní a letí sice, ale rozdíl mezi startovním poloměrem zatáčky a dosedáním je extrémní ("otvírá se", je prostě nestabilní). Angličani vzepětí nepodceňujou, Radek Gregovský ve svých pláncích také ne - mrkni se tam, sou to makety, ale vzepětí maj jedna jak druhá. Jel bych na jistotu: dolní koncema někam k ose motoru, horní 1,5 cm...
0
Jednoznačně udělej vzepětí na obou křídlech, jinak to bude jen trápení a žádná radost, jak píše Robert. Jinak to máš moc pěkný. M.
0
Už to začíná být pomalu aktuální, tak přikládám odkaz na diskuzi o zbarvení pruhovaného Albatrosu Waltera Boninga:
http://riseofflight.com/forum/viewtopic ... 95&t=23064
Jinak se taky přimlouvám za pořádné vzepětí obou křídel.
http://riseofflight.com/forum/viewtopic ... 95&t=23064
Jinak se taky přimlouvám za pořádné vzepětí obou křídel.
0
...zatím jsem se dostal ve stavbě sem...děkuji Vám za podněty a rady, udělal jsem mírnější vzepětí na obou plochách...už jsem ho zaklouzal za dílnou do trávy, jeví se to zatím OK....čekají mě výplety, pokusím se tady rozhlídnout co se na to používá...
- Přílohy
-
- 9 (8).JPG (120.75 KiB) Zobrazeno 6799 x
-
- 9 (4).JPG (97.09 KiB) Zobrazeno 6799 x
-
- 9 (1).JPG (188.24 KiB) Zobrazeno 6799 x
0
...alespoň trochu plechovky jsem si neodpustil 
- Přílohy
-
- 9 (5).JPG (205.26 KiB) Zobrazeno 6798 x
-
- 9 (3).JPG (107.27 KiB) Zobrazeno 6798 x
-
- 9 (2).JPG (90.08 KiB) Zobrazeno 6798 x
0
Je to pěkné ta prouhatá verze.
Že ty tak rád používáš ten hliník z plecovek, 
0
,,,jj, je to Albatros v pyžamu
...plechovky jsou hlavní směr mojí modelářské cesty...nic méně, kolegové, nějaký odkaz, nebo rada co použít na výplety mezi křídly?...nic jsem na webu nenašel, spousta věcí o povrchovce, stavbě etc...ale nic o tom z čeho udělat výplety na létající malou maketku, použil bych tenkej rybářskej silonovej vlasec ale ten se musí namalovat, nebo natahnout nad svíčkou stromeček z kitu?...existuje něco jinýho?.... nějaká vychytávka?...děkuji...
0
...ještě kříže, výplety, motor, kanony, patina....před tím vším jej ještě zalítnu...
- Přílohy
-
- DSC00396.JPG (156.86 KiB) Zobrazeno 7187 x
-
- DSC00395.JPG (158.78 KiB) Zobrazeno 7187 x
-
- DSC00394.JPG (155.88 KiB) Zobrazeno 7187 x
0