Supermarine Sparrow II. projekt v tužce M 1:20
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Supermarine Sparrow II. projekt v tužce M 1:20
Ale já chci aby na křídlech ta žebra vylezly.A ten balouš to umí dokonale.U Fokkera E IV.to vyšlo vcelku hezky,ale nejsem si jistý u Sparrowa s trupem.Jestli byl potažen překližkou,tak by asi nosníky moc vylézat neměly?Jak to bylo s tím trupem?
- Přílohy
-
- Zaříznout.
- IMG 3067 9.jpg (35.83 KiB) Zobrazeno 7313 x
-
- Poslepovaný centr. obrousit.
- IMG 3070 10.jpg (38.7 KiB) Zobrazeno 7313 x
-
- Centroplánek s křídly.
- IMG 3070 11.jpg (36.24 KiB) Zobrazeno 7313 x
0
Křídla jsem sesadil a dobrousil.Připravím vzpěry pod centroplán , dopotáhnu vršek trupu a udělám vzpěry pod křídly.Také nasazovací.
- Přílohy
-
- Křídlo sesazeno.
- IMG 3074 12.jpg (43.88 KiB) Zobrazeno 7312 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
... no a právě o tom mluvím - aby vylezly a bylo to přitom hezký (sámo, že záleží na toleranci), tak to chce pečlivou úpravu kostry nitrolakem a jemným smirkem....voda je mrcha...
...teď nevim, jesli mi už nehrabe, ale myslim, že snad Radek nebo kdo styčné plochy s potahem dokonce předem "lakuje" superřídkym vteřiňákem a vyleští - pak to je hlaďoučký a voda s tim nehne... (brát s rezervou)
...teď nevim, jesli mi už nehrabe, ale myslim, že snad Radek nebo kdo styčné plochy s potahem dokonce předem "lakuje" superřídkym vteřiňákem a vyleští - pak to je hlaďoučký a voda s tim nehne... (brát s rezervou)
0
V příloze na fotkách je ukázáno, co se stane, když se žebra před potažením Kashmirem nenalakují, ale jen podbarví vodou zředěnýma Valejema - takže balza nabobtná podobně jak to píše Robert. Papír byl na kostru přilakován lepícím lakem a na to balakryl.
Podle mého názoru bych to nenalakování kostry viděl spíš jako výhodu, protože žebra po potažení a balkrylování hezky vylezou. Samozřejmě nalepené porty jsou opravdu porty, ale kdo by se s nima dělal, když to jde takto jednoduše...
. Ale kdyby někdo vymyslel jak udělat realistické a rychlé šití pod porty, tak by asi stálo za to se tím zabývat. M.
Podle mého názoru bych to nenalakování kostry viděl spíš jako výhodu, protože žebra po potažení a balkrylování hezky vylezou. Samozřejmě nalepené porty jsou opravdu porty, ale kdo by se s nima dělal, když to jde takto jednoduše...
- Přílohy
-
- 02.jpg (31.28 KiB) Zobrazeno 7279 x
-
- 01.jpg (73.18 KiB) Zobrazeno 7279 x
0
- Curtiss
- Reakce: 2
- Kontaktovat uživatele:
Originál Sparrow měl trup potažen překližkoujirka64 píše:Ale já chci aby na křídlech ta žebra vylezly.A ten balouš to umí dokonale.U Fokkera E IV.to vyšlo vcelku hezky,ale nejsem si jistý u Sparrowa s trupem.Jestli byl potažen překližkou,tak by asi nosníky moc vylézat neměly?Jak to bylo s tím trupem?
0
Zatím vše,co jsem vypotil.Zbývájí dokončit vzpěry pod křídly,aby šly nasazovat a snímat,kola a vrtule.Kokpity vyřežu a olemuji až po potažení trupu.Proč nebyl větrný štítek na předním místě?To se uvažovalo,že bude málokdy obsazované?
- Přílohy
-
- Balsové díly.
- IMG 3082 13.jpg (57.22 KiB) Zobrazeno 7056 x
0
Tak jsem pokročil o kousek dále.
- Přílohy
-
- Výroba koleček.
- IMG 3083 14.jpg (48.89 KiB) Zobrazeno 6895 x
-
- Podvozek,hlavice a náboj vrtule.
- IMG 3085 15.jpg (37.8 KiB) Zobrazeno 6895 x
0
Dnes jsem se pustil do výroby listů.Náboj,kolečka,vlastně všechny rotační součástky dělám ručně,takže to dost trvá,pokud to má přijatelně běžet.Žádné udělátko ve kterém bych to roztočil nemám a zatím mi nechybí.Když ruční práce,tak se vším všudy.Listy jsem kontroloval v jednoduchém přípravečku.Potaženy jsou Kashmírem. 
- Přílohy
-
- Výroba listů.
- IMG 3086 16.jpg (38.3 KiB) Zobrazeno 6894 x
-
- Listy v kontr.přípravečku.
- IMG 3087 17.jpg (37.03 KiB) Zobrazeno 6894 x
-
- Připraveno na kompletaci.
- IMG 3091 18.jpg (35.49 KiB) Zobrazeno 6894 x
0
Nasadil jsem zkušebně listy.Zatím je nebudu lepit napevno.
- Přílohy
-
- Nasunuté listy.
- IMG 3094 19.jpg (40.86 KiB) Zobrazeno 8465 x
0
Moc pěkná stavba Jirko. Díly utěšeně přibejvaj.
0
Začínám s atrapou Cherubu.Teď když to vidim na fotce,tak ty žebra jsou dost tlustý.V reálu mi tak tlustý nepřijdou,ty fotky nějak všechno měněj. Už to ale nechám být a dodělám ho v tomto stavu.Svíce taky dost karikaturně dlouhý,ale aspoň jsou vidět.Dopatlám to a barvením to snad trochu vylepším. 
- Přílohy
-
- Atrapa Cherubu.
- IMG 3104 20.jpg (35.11 KiB) Zobrazeno 8027 x
-
- Bristol Cherub.
- IMG 3103 21.jpg (35.77 KiB) Zobrazeno 8027 x
0
Potaženo,lakováno 2x napínacím,zatím bez balakrylu.
- Přílohy
-
- Potaženo.
- IMG 3131 23.jpg (48.43 KiB) Zobrazeno 7713 x
0