Základem trupu je trubka z 1,5 mm lehké balzy, měl jsem strach, aby trup vůbec vydržel takový kroutící moment gumy, který bude třeba k uvedení modelu do vzduchu a aby vydržel počáteční "držkopády". Na ni byly nalepeny trupové přepážky a ty následně otvory odlehčeny. Dále na řadu přišla křídla. Ta byla pro jednoduchost a pružnost vyhotovena během pár minut z XPS Selitac, který se používá jako izolace pod plovoučky (Hornbach, role 16x1m za 320 Kč). Křídlo má rovnou spodní část, horní vypouknutí tvoří pár, v tomto případě skutečně pár=dva, balzových žeber vlepených dovnitř (bez jakéhokoliv podélníku), nezkoušet, časem se prověsí. Křídla a SOP jsou k trubce nalepena natupo, vše v seřízení 0°. Celý model je lepen vteřiňákem v tubě. Vrtule je zhotovena kelímkovou metodou, kelímek je z PP - pro tuto vrtuli maximálně vhodný materiál, od lepidla/tmelu na PS pro lepení PS stropních panelů (tuším, že se jmenovalo Decosa). Toto používám i jako tmel na balsu atd.
Celé monstrum váží 75 gramů, z toho 25 gramů připadá na vylisovaný kužel, rotory a převodovku (ta je z POM, 5 gr.) Je zbytečně předimenzováné, právě díky mojí obavě - bals. trubka. Proto s osazeným pohonem, který činí 8 nití 3x1 mm, l= 600 mm "létá" kolem 7 sec. Guma pak ztratí moment, model rychlost... Vtipné je takový model startovat, není pořádně za co chytit a je potřeba ho vrhnout stylem "granát" Na Openscale jsem s tím nelétal, protože tento výkon nepovažuji za něco k předvedení. Bohužel mám jen natáčedlo ze šlehače, které zvládá svazek do 8. nití. Chystám se na pořízení si ruční vrtačky, pak bych do POGA mohl dát 10-12 nití a pokud přežije převodovka, model by mohl startovat jako jeho předloha...