Fokker DR.I Oříšek.(zmenšený výkres dvacetiny od SFA).
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Re: Fokker DR.I Oříšek.(zmenšený výkres dvacetiny od SFA).
Upozornění k potahu - zadní část horního potahu se nesmí k balsové části vůbec přilepit, je nutné ji chytit jen "až za rohem" na bocích trupu - to lze kondenzákem nebo japanem, které nepropustí lak, případně mylarem pod cokoliv...
0
To, co píše Robert jen podtrhuji. Hlavně se na horní část nesmí jít balakrylem, jinak se papír přilepí na ten balzový klín a ten nepřirozeně vystoupí ven jako reliéf. Já bych to potáhl buď Plyspanem, nebo jako celé éro Kashmirem, ale tuto horní část jen prolakovat vypínákem/zaponem bez balakrylu. Nebo Kashmirem předem prolakovaným na podložce.
M.
M.
0
Klucí děkuju za postřehy,ne baloušem na něj nepůjdu.Jen napínákem.Stejný postup jako u N11.Prostě aby to vytvořilo celkem souvislý povrch.Klidně různě zvlněný,hlavně ne nějaké eané propady mezi trojúhelníkem a boky trupu.Ale potahovat ještě chvíli nebudu.
- Přílohy
-
- 011.
- Werner Steinhaeuser 011.jpg (48.55 KiB) Zobrazeno 6881 x
0
Začal jsem se nimrat s UR-2.Balsa,uhlík,uchošťouchy,lepenka,černý vlasec prům.0,22.Teď to všechno poslepovat.
- Přílohy
-
- Dílky.
- oberursel UR2 1.jpg (55.9 KiB) Zobrazeno 6508 x
0
Naposledy upravil(a) jirka64 dne 16 lis 2013 17:18, celkem upraveno 1 x.
Moc pěkný! Shodou okolností teď vyrábím to samé - jen v odost skromnější podobě:-).
0
Lepenkou myslíš co? Lepící pásku?jirka64 píše:Začal jsem se nimrat s UR-2.Balsa,uhlík,uchošťouchy,lepenka,černý vlasec prům.0,22.Teď to všechno poslepovat.
A uchošťoury jsou na výfuky? Nad čím to ohýbáš? Nad svíčkou nebo to ohřeješ něčím jiným? Fénem?
Potrubí mi dává zabrat, strouhat z balzy a lakovat se mi nechce a ještě když je jich víc a mají být stejné...
Dal jsem speciální vlákno na motory, aby to bylo v kupě, ale nikdo asi motory nedělá
0
Ahoj Tomáši!Tak V 17 se pomalu blíží do finiše.
Petře používám obyčejnou papírovou lepenku.Uchošťouchy na sací roury ohýbám nad plynovým vařičem v kuchyni,pěkně mi zčervenaly prsty.Stejné moc nejsou,jen skoro,nějak to zamaskuju.
Vlasec Browning kruhový průřez 0,22.Na výplety nejde,teplem se nevypíná.
No nic,jdu pokračovat na vahátkách a přilípnu roury.
0
Roury nalepeny.
- Přílohy
-
- 2.
- Oberursel UR-2 2.jpg (62.41 KiB) Zobrazeno 7093 x
0
-
Michal Švehla
- Reakce: 0
Parádní motůrek... Můžu se zeptat z čeho jsou ty hlavy šroubů? A ještě jednu - uchošťourové na sání jsou jen ohnuty, nebo před tím vytaženy do tenčí stěny? Díky...
0
Budu hádat - nakrájený bowden?Michal Švehla píše:Parádní motůrek... Můžu se zeptat z čeho jsou ty hlavy šroubů? A ještě jednu - uchošťourové na sání jsou jen ohnuty, nebo před tím vytaženy do tenčí stěny? Díky...
Já mám někde ty "hranaté", taky jsem je chtěl takto použít.
0
-
Michal Švehla
- Reakce: 0
Ajaj tak to neznám?!? Jedině k motorce, ale né v této velikosti.Vypadá to fakt jak živé...
0
Jirko pěkná práce, radost sledovat!!! Móóc hezký motůrek.
0