Supermarine Sparrow II. projekt v tužce M 1:20
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Supermarine Sparrow II. projekt v tužce M 1:20
Sparrow je téměř hotov,vybaven nějakými budíky a pilotem s pasažérem.
- Přílohy
-
- Přístrojovky a posádka.
- IMG 3394 34.jpg (29.15 KiB) Zobrazeno 7817 x
0
Po záletu doplním těch pár výztužných a řídících lanek.Možná. 
- Přílohy
-
- Boční.
- IMG3380 35.jpg (36.43 KiB) Zobrazeno 7817 x
-
- Předek.
- IMG 3387 36.jpg (36.99 KiB) Zobrazeno 7817 x
-
- Celkový.
- IMG3398 37.jpg (35.49 KiB) Zobrazeno 7817 x
0
krasavec a obsazené oba kokpity jsou uplná třešnička to se vidí málo
0
-
discobolos
- Reakce: 15
Supermarine Sparrow je připraven na zálet.Pohon mám ze dvou smyček 2,5x1x500.Ale hmotnost s gumou se vyšplhala na nehezkých 28g
.Tak uvidím co Sparrow vyvede.Počkám ještě na vhodný podvečer,nic mne nehoní. 
0
Jirko, ta váha je krásná, stejně jako povedený model. Lítat to určitě bude, držím palce při záletu. M.
0
Taky držím palce! Ta letovka vůbec špatná na tu plochu není.Sám jsi říkal,žes to už poklouzával doma.
0
-
zacatecnik
- Reakce: 1
Dobrý den, mám dotaz ohledně barvení - přes ten nástřik Gunze má přijít ještě nějaký lak nebo může zůstat jako poslední vrstva?
0
Zdravím!Žádný lak už nedávám.Vždyť to tam snad někde píšu,nebo jsem třeba zapomněl.Dvakrát hodně ředěným napínákem a jednou naředěným balakrylem asi 1:1,taková konzistence mlíčka.Udělá to takový pěkný sametový povrch.A na něj lehký nástřik Gunze akrylové,naředěné.Pročti si vlákno o Balakrylu,tam to kluci vysvětlujou dostatečně.Nepřišel jsem na ten postup.Pouze si ho půjčuju a funguje skvěle.Ale teď toho ořecha N11 jenom 1krát řídký napínák,pak dopnuto mlhou vody a ještě jednou řídkým napínákem.Co stavíš?Dej sem foto.
0
-
zacatecnik
- Reakce: 1
Díky za odpověď!
Vlákno a Balakrylu jsem právě před chvílí našel a dočetl. Bohužel pozdě - vypnul jsem potah (modelspan) ředěným zaponovým lakem a na to bez Balakrylu přímo natírám Gunze H. Nevím, zda je absence balakrylu ale vůbec problém? (zdá se, že to drží dobře..)
Každopádně před barvením jsem byl s povrchem ještě celkem spokojenej, ale teď nějak vynikly všechny nerovnosti, jsou vidět tahy štetcem, atd….
Patlám si tady ten Rollason D 31 od sfa-model - jde mi to jak psovi pastva... Je to má první dvacetinka na gumu, info se snažím vyhledávat tady po fóru, ale ne vždy jsem úpěšnej a pak zahlcuju nesouvisející témata. U příštího modelu asi založím nový vlákno.
Večer vložím fotky do vlákna o D31, který tu už je - třeba mi poradíte, kde je chyba...
Vlákno a Balakrylu jsem právě před chvílí našel a dočetl. Bohužel pozdě - vypnul jsem potah (modelspan) ředěným zaponovým lakem a na to bez Balakrylu přímo natírám Gunze H. Nevím, zda je absence balakrylu ale vůbec problém? (zdá se, že to drží dobře..)
Každopádně před barvením jsem byl s povrchem ještě celkem spokojenej, ale teď nějak vynikly všechny nerovnosti, jsou vidět tahy štetcem, atd….
Patlám si tady ten Rollason D 31 od sfa-model - jde mi to jak psovi pastva... Je to má první dvacetinka na gumu, info se snažím vyhledávat tady po fóru, ale ne vždy jsem úpěšnej a pak zahlcuju nesouvisející témata. U příštího modelu asi založím nový vlákno.
Večer vložím fotky do vlákna o D31, který tu už je - třeba mi poradíte, kde je chyba...
0
Nechci tě nějak ovlivňovat,ale s Modelspanem bych už asi skončil.Nejlepší se mi jeví Kašmír osmigram.Tenhle druh aeroplánů už bych ničím jiným nepotahoval.Zkus to a poznáš sám,že je to bezvadný materiál.Seženeš ho u Cejby ve Staré Boleslavi nebo v potřebách pro výtvarníky v Praze v Platýzu.Zkus ,zkus.Hodně úspěchů při stavbě.A pročti si pořádně ,jak kluci popisujou postup potahování Kašmírem s použitím Balakrylu.
0