Fokker DR.I Oříšek.(zmenšený výkres dvacetiny od SFA).
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Fokker DR.I Oříšek.(zmenšený výkres dvacetiny od SFA).
Rotační Oberursel a kulomety Spandau dobarveny.
- Přílohy
-
- 021.
- Motor 021.jpg (23.84 KiB) Zobrazeno 6837 x
-
- 022.
- Spandau,Oberursel 022.jpg (37.82 KiB) Zobrazeno 6837 x
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 39
Ten motor i kulomety jsou parádní. Kolik bude letová váha ? Jako oříšek to má šanci na lepší letové výkony než dvacetinka - relativně větší vrtule. Přeji hodně radosti i z létání.
0
Moc hezké, motor je krasavec a ty kulomety, smekám....Radost sledovat Tvou stavbu. T.
0
Ahoj Jirko. Máš to moc pěkný a do detailů promakaný. Jak jsi dělal to děrování hlavní u kulometů?
Zdraví T.
Zdraví T.
0
Nazdar ! Smotal jsem papírovou lepenku a prořezal žiletkou.To zní neuvěřitelně viď?
Ba ne,to jsou použitý lepty na dvacku.Ten velikostní rozdíl na oříšek není tak znát,možná jsou trochu více výrazné.Ale to není na závadu.Jak seš daleko ty? Hoď něco do placu.Hmotnost radši nesleduju,zvážím až na konec. 
- Přílohy
-
- 024.
- Kulomety na trupu 024.jpg (55.39 KiB) Zobrazeno 7267 x
-
- 025.
- Výškoměr 025.jpg (31.08 KiB) Zobrazeno 7267 x
0
Tak to jsem si docela oddechnul.
Na druhou stranu trochu zklamaní, že není nějaká jiná technologie, jak to udělat takhle pěkný.
Jo, nějak pokračuju.... Nechci Ti to tady zadělat, tak jen fotky motoru, který je u obou modelů stejný. Není ještě úplně hotovej...
Jo, nějak pokračuju.... Nechci Ti to tady zadělat, tak jen fotky motoru, který je u obou modelů stejný. Není ještě úplně hotovej...
- Přílohy
-
- Kopie - mot 011.jpg (40.89 KiB) Zobrazeno 7223 x
-
- Kopie - mot 005.jpg (36.14 KiB) Zobrazeno 7223 x
0
Ahoj!Pěkně si to zadělal
.Obdivuji,jak se dokážeš piplat s tím potrubím z balsy,na to jsem nějak línej.Motor máš přepychově zpracovaný.Akorát jestli můžu,snad se tě to nedotkne,zkus příště to žebrováníčko tím slabým černým 022 silonem.Ale to až příště,máš to stejně senzační,těším se na celý aeroplán
.Vložím nějaké opět nekvalitní fotky,co jsem vypotil ve svém volnu mezi službami.
- Přílohy
-
- 026.
- Montáž horního křídla 026.jpg (65.87 KiB) Zobrazeno 7088 x
-
- 027.
- Antikolizní klacky 027.jpg (53.46 KiB) Zobrazeno 7088 x
-
- 028.
- Podvozek s křidýlkem 028.jpg (58.06 KiB) Zobrazeno 7088 x
0
Tak nějak jsem měl dilema,jestli ho vůbec dokončovat,neboť hmotnost se vyšplhala na závratných 12g.A to není vrtule a závaží.A pak ještě guma.No to jsem vyrobil cihlu.Kdyžtak holt bude ve skříni,ostatně jako všechny zatím mnou stvořené gumáčky v poslední době.Ale chci s nima konečně vyletět,chci.Na to ovšem budu potřebovat vás,znalce,abyste poradili.Už jsem o tom kolikrát mluvil s Martinem a Radkem,zkrátka musím s těma modýlkama mezi lidi. 
- Přílohy
-
- 029.
- Ursel bez deklu 029.jpg (40.75 KiB) Zobrazeno 7087 x
-
- 030.
- S nadhledu s deklem 030.jpg (52.78 KiB) Zobrazeno 7087 x
-
- 031.
- Detail s deklem 031.jpg (40.66 KiB) Zobrazeno 7087 x
0
Vyvstal problém s geometrií těch nešťastných třech ploch.Mírně mi lidově řečeno uchcalo spodní pravé křídlo,už nešlo odkuchat,poškodil bych celou přední část konstrukce trupu,pětiminutový epoxy,koupím patnácti. A pak už nastal lavinový efekt
.Když se na to člověk zezdola zakouká,tak to tam je vidět,snad alespoň náběhy a stupňované vzepětí tak nějak jsou i když vlastně nevím jak.Bali voko
.S drajdekrem byly jenom samé problémy,a nebo bylo zrovna hodně erupcí na Slunci.Uvidím co z něj vyleze,ještě pár volovin,letec, něco málo výpletu a hlavně dobrá vrtule.No a budu na 18g a bude to pak jenom z bídou na koukání
.
- Přílohy
-
- 032.
- přední pohled 032.jpg (33.69 KiB) Zobrazeno 7087 x
-
- 033.
- Zadní pohled 033.jpg (31.3 KiB) Zobrazeno 7087 x
-
- 034.
- Detail havrana s kulomety 034.jpg (39.89 KiB) Zobrazeno 7087 x
0
-
discobolos
- Reakce: 15
Ale to pokoukání stojí za to.
Uvědom si, že máš tři křídla, to snad těch 18g "uveze". Dvacetinka není o moc větší.
Nicméně let asi bude odpovídat předloze, bude to stíhačka
.
D
Uvědom si, že máš tři křídla, to snad těch 18g "uveze". Dvacetinka není o moc větší.
Nicméně let asi bude odpovídat předloze, bude to stíhačka
D
0
Je to nádhera! Sleduju to téměř denně a i když nic nepřidáš, tak se kochám pořád dokola
Držím palce, aby to letělo! A kdyby náhodou ne, tak i "jen" do vitríny to bude luxusní. Ale věřím, že to přemluvíš k letu..
0
Krásnej Drajdekr! A lehounkej! Ta fotka se špinavým bílým předkem je pěkná. M.
0