Fokker DR.I Oříšek.(zmenšený výkres dvacetiny od SFA).
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Fokker DR.I Oříšek.(zmenšený výkres dvacetiny od SFA).
Je to krasavec! A ten "ušmudlanej" čumák je boží.. 
0
Kluci dík!!Hlavně Dušanovi.Nějak ho dosmolím,dělám teďka na vrtuli a musím zjistit hmotu dovážení,chci to umístit zase na vrtuli.
0
-
Antonín Alfery
- Reakce: 58
Já mám na MS A-1 náboj z mosazi + překližková čela. Dá se použít i olovo - podle toho, co je v dílně. Dr.I je pluh na vzduch, takže to bude létat "na odporu". Pořádně bych to přestabilizoval (= dovážil spíš těžší na předek) a pak by to mohlo létat i relativně nepříliš rychle. Hlavně se nebát dát tam to dovážení. Taky záleží, jak jsou vůči sobě nastavená křídla - to z fotek vidět není. A není problém udělat spíš větší vrtuli. Měl jsem Spita Mk.IX LF, letovou okolo 20g a dokázal letět i 120sec - pravda v Zetce a s trošku jinou aerodynamikou než Dr.I...
0
Děkuji za rady.Jsou pro mne cenné.Nastavení vlastně přesně ani nevím,snažil jsem se tak nějak to přilípnout stupňovitě,spodní tak možná až plus 4 stupně,středové o něco míň až k hornímu tak skoro plus dva.Ale třeba je to trochu jinak.Asi to není správně bez přípravku,jen tak bali voko.Nějak sem se řídil spíš pocitem z bočního pohledu zleva a zprava.Napravo jsem udělal negativy na všech plochách,největší na horní.Dá se ještě dolaďovat pohyblivými křidélky.Z obrázků toho asi moc vidět není díky perspektivnímu rozběhu. 
- Přílohy
-
- 35.
- Nastavení 035.jpg (20.66 KiB) Zobrazeno 7791 x
-
- 36.
- nastavení 036.jpg (19.56 KiB) Zobrazeno 7791 x
-
- 37.
- Nastavení 037.jpg (26.54 KiB) Zobrazeno 7791 x
0
Ještě jeden levá strana.
- Přílohy
-
- 38.
- Nastavení 038.jpg (26.59 KiB) Zobrazeno 7791 x
0
Ty vzpěry se znázorněným kováním jsou prostě dokonalý! Z vlastní zkušenosti bych už u víceplošníku nastavení úhlů náběhů křídel bez přípravků a šablon nedělal. Nastavení od oka totiž dost zkresluje. Při troše štěstí to ale může vyjít. Přeju Ti, ať je to to pravý!
T.
T.
0
Dík!Teď už to je jenom na tom duchu,žijícím ve věčném teď,to je fakt
.
0
Nastavování náběhů křídla u DR1 podle oka je životní postoj!
. Bývá to sice dost bolestná zkušenost, ale o to dobrodružnější. Teď už nezbývá, než model sejmout z desky, zaklouzat do záclony a DR1 poletí, tak jak byl postaven
.
Neboj Jirko, něco mi říká, že to poletí.
. M.
Neboj Jirko, něco mi říká, že to poletí.
0
Náboj s listy je hotov.Udělal jsem dovážení těžší na předek.Při podepření v místě těžiště s částečně natočenou gumou,čumák trochu skloněn dolů.Náboj je vyvložkován olůvkem odlitým do formičky z plechu,dopilováno a vyváženo i s listy.Hmotnost vychází celkem 18,5g.
- Přílohy
-
- 039.
- Nakroucený list v přípravečku 039.jpg (43.78 KiB) Zobrazeno 7596 x
-
- 040.
- Listy před potažením 040.jpg (51.41 KiB) Zobrazeno 7596 x
0
Ještě hotová vrtulka prům.148mm.To dovážení vyšlo teda hodně hmotné,přitom s tou prdýlkou jsem si tak hrál,aby byla co nejlehčí.
.Ale počítal jsem,že to tak vyjde těch 18g. 
- Přílohy
-
- 042.
- Vrtule s olověnou vložkou 042.jpg (43.8 KiB) Zobrazeno 7595 x
-
- 043.
- Vrtule 043.jpg (52.97 KiB) Zobrazeno 7595 x
-
- 044.
- Hmota do čumáčku 044.jpg (52.92 KiB) Zobrazeno 7595 x
0
Originálně řešená, ta hlavice s čelem krytu na kolíčky. Moc pěkný, stejně jako celý model, Jirko. Stupačky na trupu máš z bambusu, nebo tenkého ocelového drátku?
0
Tak Dr I je tak nějak dokončen.Lanka ke kormidlům až po záletu.Jestli je bude kam dávat.Tomáši stupačka je bambusová a zadní ucha jsou ze silonu.Těším se na tvou V 17.
- Přílohy
-
- 053.
- Dr I 053.jpg (41.06 KiB) Zobrazeno 7797 x
-
- 055.
- DR I 055.jpg (36.93 KiB) Zobrazeno 7797 x
-
- 057.
- DR I 057.jpg (52.81 KiB) Zobrazeno 7797 x
0