SE5A Schweinhund - pistácio.(výkres FSI)
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
SE5A Schweinhund - pistácio.(výkres FSI)
Začínám pomalu s mým vysněným pistáciem SE5A.Jsem nějak na tu SE5-ku zatížený.Byly to překrásné aeroplány.Budu se snažit ji udělat s co největším počtem detailů i za cenu větší hmotnosti a tím pádem rizikem menší letuschopnosti.Dal jsem si za domácí úkol postavit létající kit.Uvidím jak to vše dopadne,je to velká výzva.Průřezy nosníků volím co nejmenší,to co mi zvolený materiál dovolí(všechno plechová balsa).Přepážky ovšem plnější,žebra páskovaná,samozřejmostí bude i pilot.Kopíruju co nejvíc výkres od FSI,poněvadž se mi hrozně líbí a chci to tak.
- Přílohy
-
- 001.
- Součásti a výkres SFI 001.jpg (50.2 KiB) Zobrazeno 9153 x
-
- 002.
- Řízky 002.jpg (59.73 KiB) Zobrazeno 9153 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Re: SE5A Schweinhund - pistácio.(výkres FSI)
FSI sou vopravdu super plánky, to je fakt, moje nejoblíbenější, postupně, jak se časem měnily chutě, jsem si je všechny tisk a snil...
R.
R.
0
Tvůj pořádek na stole je Jirko dost inspirující
. Držím palce, ať se daří a díky za fotky ze stavby.
Martin
Martin
0
No jo jsou bezva,stáhnul jsem si jich asi sedmnáct z Outerzone.Ten Sopwith triplane je úžasnej,u toho jsem taky slintal.Asi příde na řadu po SE5-ce.Ale Camela jsem nikde nenašel,oni ho snad nenamalovali.
Martine díky,co máš v plánu ty?
0
Trup je před sestavením,pomalu to přibývá.
- Přílohy
-
- 003.
- Bočnice v šabloně 003.jpg (51.46 KiB) Zobrazeno 8846 x
-
- 004.
- Trup před sestavením 004.jpg (60.99 KiB) Zobrazeno 8846 x
0
Trup je sestaven,zbývá dřevěný potah a vybrousit.
- Přílohy
-
- 005.
- Bočnice se šablonou 005.jpg (55.55 KiB) Zobrazeno 8771 x
-
- 006.
- Trup bez dřev. potahu 006.jpg (59.5 KiB) Zobrazeno 8771 x
0
Tradičně špičková práce Jirko. Na plánku je profil křídel docela dost podobný tomu na skutečném letadle. Zajímalo by mě srovnání vlastností takového profilu křídla s oblíbeným "něco jako Benedekem" na gumou poháněné maketě. Teda v jiném měřítku, než pistacio - ve dvacetině a větší....
0
Nevíte někdo jak to bylo s opěrkou hlavy? Roden jí nemá a na Rise of flight je.Díky.
0
Pokud vím, tak tam byla téměř vždy - snad se moc nepletu....
První série SE-5 ji nemají, pozdější ano.
Série SE-5a ji mají vždy (pokud snad nebyla "v poli" odstraněna.....
Třeba W.A.Bishop ji měl na SE-5 (asi late production), R.S.Dallas naopak na SE-5a ne, stejně jako další Bishopova SE-5a.
Předpokládám, že budeš vybírat zbarvení a tam budeš vědět, jestli tam opěrka byla nebo ne...
Předpokládám, že myslíš celou, tu překližkovou ne jen ten "podhlavník".
Stejně tak je to s vrtulí - dvoulistá versus čtyřlistá.
Jinak - tohle bych nedokázal - připravit si všechno takto krásně předem a pak teprve lepit....musel bych průběžně vidět, že něco vzniká
Ale asi bych se hlavně bál, že tu drobotinu mezitím poztrácím
Přiznám se ale, že ten konec trupu bych pořešil jinak - ta špička mi tam skutečně nesedí - bylo to "do kulata".
Poslal bych ti výkres skutečného, ale u tohoto PC nemám scanner, možná zítra - jen jestli chceš
První série SE-5 ji nemají, pozdější ano.
Série SE-5a ji mají vždy (pokud snad nebyla "v poli" odstraněna.....
Třeba W.A.Bishop ji měl na SE-5 (asi late production), R.S.Dallas naopak na SE-5a ne, stejně jako další Bishopova SE-5a.
Předpokládám, že budeš vybírat zbarvení a tam budeš vědět, jestli tam opěrka byla nebo ne...
Předpokládám, že myslíš celou, tu překližkovou ne jen ten "podhlavník".
Stejně tak je to s vrtulí - dvoulistá versus čtyřlistá.
Jinak - tohle bych nedokázal - připravit si všechno takto krásně předem a pak teprve lepit....musel bych průběžně vidět, že něco vzniká
Ale asi bych se hlavně bál, že tu drobotinu mezitím poztrácím
Přiznám se ale, že ten konec trupu bych pořešil jinak - ta špička mi tam skutečně nesedí - bylo to "do kulata".
Poslal bych ti výkres skutečného, ale u tohoto PC nemám scanner, možná zítra - jen jestli chceš
0
Trochu jsem pokročil s trupem.Petře dík,ale myslím,že výkres od FSI je dostatečně přesný.Tohle jsem řešil taky než jsem začal s trupem.Usoudil jsem ,že to udělám tak jak to je na výkrese,neboť jsem juknul na Rise of flight a tam to je přesně jako na plánu FSI.A na Wingnutech je to sice blbě vidět,ale já tam ten lom vidím.Ale jinak ti děkuju za nabídku.Š lo mi jen o ten rozdíl mezi stavebnicí SE5A Schweinhund od Rodena,kde opěrka není a mezi stvárněním toho samého od borce na Rise of flight, kde je.Ale pokud žádná fotka Schweinhunda není k mání tak je to na mě.
- Přílohy
-
- 007.
- Potah 007.jpg (16.03 KiB) Zobrazeno 8511 x
-
- 008.
- Větrání 008.jpg (12.5 KiB) Zobrazeno 8511 x
-
- 009.
- Spodek potahu 009.jpg (11.77 KiB) Zobrazeno 8511 x
0
Tak bude bez opěrky,je to vyřešeno.Šrám z MF mi poslal autentickou fotku.Duncan Grinnell Milne lítal bez ní.
0