Ano, když jsem napsal "staroměstský", myslel jsem ze Starého Města.
To, že to bělá se ví dávno. Stejně tak, že Hradecké v plechovce nebělá. Dřív to bylo jedno, nebýval problém. Ale já jsem napsal (a A.-A. potvrdil), že to je určitá šarže, tedy i že z Colorlaku lze koupit správné ředidlo do laku, ne do barev, které nebělá. Jen vědět, že to tak je (to tu dosud nepadlo
Co se týká vlhkosti - ve vlhku mi kdysi jako klukovi zbělal Kanagom, navečer, venku. Od té doby si to pamatuju. Ale pomáhalo teplo, případně přetření ředidlem. Když jsem před rokem při lakování historika přetřel bílé fleky, tak se jen změnily v obrovské
Včera jsem laboroval se směrovkou a na ní zkoušel různé postupy, myslím, že to nakonec nedopadlo nejhůř, až na to bělání. Už se mi ale jen kvůli tomu nechtělo do Baumaxu (/je nejblíž) nebo OBI, ale zítra se stavím ve velmi dobré prodejně po cestě z letiště.
Průběžně všechno vážím, tak vím, kolik mi přibylo po potahu, každém lakování a podobně.
Zatím se mi nic nebortí, chválabohu, ťuk, ťuk...Dal bych fotku, ale nechal jsem foťák v práci, tak snad zítra. Tedy jestli budeš chtít.
Jaký přesný odstín má lakované plátno? Často vidím spíš krémové nátěry, ale cellonový lak by měl být spíš do hněda a hodně průhledný.
Zajímalo by mě, kolik to přibere lakováním u tebe. I když.....ta váha trupu a křídla je vynikající! To bych uměl taky, ale jen v uncích
Ten Balakryl vypadá strašně!!! Tedy než vyschne
Co se týká stříkání - píšeš Agama, ale nepíšeš která. Já zůstávám u lihovek, přece jen jsem jí kýbly vystříkal
Tedy s tím stříkáním - teď trochu bojuju s prostorem (překopávám "výrobní" prostory). Klidně vezmu kompresůrek, pistole a přijedu raději k tobě. Alespoň splknem.