Není problém. Psal jsem - pokud budeš mít zájem a....nic. Tak jsem nic neposílal
Teda problém trošku je, s počitadlem, je totálně plné a odmítá spolupracovat, takže jsem rád, když mi dovolí alespoň něco napsat.
No a jsem, samozřejmě, na štíru s časem.
Něco sem dám nebo to vezmu s sebou v sobotu, jestli to bude platit. Do soboty je daaaaaaaleko.
No a Schneider:
a) pokud ti Radek napsal barvy, tak to neřeš.
b) co máš na podkladech, to použij, jinak budeš mít problémy (možná i tak) při bodování. Třeba jako Bayeux, když jeho žlutá byla moc žlutá
c) mám nějaký pocit, že jsem se setkal s informací, že plováky byly světle šedé. Osobně bych tipoval ale lakované dřevo.
Co se týká druhu barev - je to tvoje volba, pistoli je to jedno. Jen abys měl ředidlo na vymytí, jinak no problem.
Pořád mám dilema, jestli lakované plátno nakonec nestříknout nějakou "plátěnou" barvou. jenže.....to jsou barvy na kity, tam průhlednost neuděláš, na skutečných érech to bylo trochu jinak, byla vidět vnitřní konstrukce.
Myslím, že krémové barvy na muzejních strojích nejsou reálné (jako mnoho muzejních zbarvení). I na starách autentických fotkách je skrz křídlo vidět.
Druhá věc je odstín - Linen je spíš krémová, ale cellon zbarvoval spíš do hněda. Jenže to obarvím na velmi světle hnědou místo krémové a budu na bodování bitý.
Přitom by barevný nástřik místo jen lakovaného povrchu byl nejjednodušší - zakryl by bělání ( v barvě není vidět), jakékoliv "problémy" barva zakryje.....Přesto chci průsvitné křídlo. Ale ne jen lakovaný bílý papír a na tom vybledlé znaky z obarveného papíru....fuj!