TA-GO od Feldy
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: TA-GO od Feldy
Jestli Radku budeš chtít, můžu Ti jednoho pilota vyrobit. Asi se mi už nepodaří vyrobit takovýho fešáka jako tady na obrázku, ale určitě bude aspirovat na pilota roku 
- Přílohy
-
- pilot.jpg (28.23 KiB) Zobrazeno 6089 x
0
0
Pokud jde o nějaké viklání tyčky v trupu, to se dá celkem snadno vyřešit, ne?
Nějaká podpěra vzadu, půlpřepážka, jen trochu přemýšlet. U toho Wakefielda z odkazu mám klasicé hugo, které by ovšem tah čtrnácti nití nevydrželo ( 1mm bambus). Po nasunutí natočeného svazku zajistím hugem do očka na motorsticku.
U ořecha je to samozřejmě zbytečná hmotnost navíc, ale při troše snahy lze vymyslet něco jiného.
Já osobně tohle řešení schvaluji, jen u větších modelů a větších průřezů může být problém s tvorbou uzlů.
Nějaká podpěra vzadu, půlpřepážka, jen trochu přemýšlet. U toho Wakefielda z odkazu mám klasicé hugo, které by ovšem tah čtrnácti nití nevydrželo ( 1mm bambus). Po nasunutí natočeného svazku zajistím hugem do očka na motorsticku.
U ořecha je to samozřejmě zbytečná hmotnost navíc, ale při troše snahy lze vymyslet něco jiného.
Já osobně tohle řešení schvaluji, jen u větších modelů a větších průřezů může být problém s tvorbou uzlů.
0
To jsem hned na začátku odstranil s přidáním čepu pro spojení hlavice a čelni přepěžky,stačilo to a opravdu to funguje,při padesátém zásunu vše drží jak poprvé
a nic se nehne při vytáčení svazku.
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 44
Neber to osobně, ale co se pilotů týká, jsi proti mně (jak bylo v sobotu opakovaně konstatováno a obecně na širokém plénu pochvalným mručením potvrzeno) ubohý břídil a Radek se určitě, bude-li chtít svůj model dovést opravdu k dokonalosti, obrátí se žádostí o jeho zhotovení jen a pouze na měHugo píše:Jestli Radku budeš chtít, můžu Ti jednoho pilota vyrobit. Asi se mi už nepodaří vyrobit takovýho fešáka jako tady na obrázku, ale určitě bude aspirovat na pilota roku
0
-
Pavel Stráník
Právě že tou trochou přemýšlení dospěješ ke zjištění, že ta tyčka být vzadu uchycena nemůže, má-li mít model zachovánu možnost osu vrtule v případě potřeby potlačit či vyosit. Na té páce je i při malé změně vyosení změna polohy vzadu hodně velká.shark píše:Pokud jde o nějaké viklání tyčky v trupu, to se dá celkem snadno vyřešit, ne?
Nějaká podpěra vzadu, půlpřepážka, jen trochu přemýšlet.
Tím nechci tvrdit že to nějak vyřešit nejde, ale přibývají komplikace a váha.
0
No, tak Radek už to vyřešil!
A změna vyosení není problém, nemusí se to řešit zrovna podkládáním hlavice.
Je to docela legrace, jaká debata se tady rozvinula ohledně takové ptákoviny.
Ale je to dobře, vždycky mě na podobných fórech znervózňuje padesát nicneříkajících odpovědí typu Ó, máš to nádherný a podobně.
A změna vyosení není problém, nemusí se to řešit zrovna podkládáním hlavice.
Je to docela legrace, jaká debata se tady rozvinula ohledně takové ptákoviny.
0
-
Pavel Stráník
Přesně ja díš - toto DF by mělo sloužit právě k tomu věci zveřejnit, probrat, zkritizovat a naopak zase zdůvodnit svůj postup, no a sem tam si nasypat veřejně i popel na hlavu. Prostně ukázat jak na to a kudy pro změnu cesta nevede. Když budu chtít lacinou klaku, dám dvě tři fotky na RCgroups a pak se budu jen dmout pýchou jak jsem dobrý že mi toho ulepence všichni tak moc chválí 
0
Hoši,já se asi stanu vášnivým sběratelem vašich panduláků (teda pilotíků)
,jinak debata je dobrá ale musíš mít ským debatovat,těch co sem píšou je pomálu a ztěch pár bude ještě méně,aby je tu někdo nesjel.Zrovna masa debatujících sem teda nechodí,teda pokud se tu něco nesemele a to je svátek,pak se zvedne prapor a hurá do boje a většinou to skončí slovním soubojem Praha VS Brno,a to je pak mela
Holt Švejka nezapřem.
0
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
Ahoj Radku, už bylo Tago ve vzduchu, nebo Fred? (promiň za O.T. ,o Fredovi bych měl mlčet za tu ulomenou směrovku ve sklípku-se divím, že Hugo ještě nevložil k Fredovi fotku bez směrovky s nějakou vtipnou poznámkou k mé osobě, např. do sklípku vstup zakázán... :O)
ptám se za zvědavosti na motorstick, abysme věděli, jak to funguje.
Zdraví Honza
ptám se za zvědavosti na motorstick, abysme věděli, jak to funguje.
Zdraví Honza
0