TA-GO od Feldy

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Hugo
Reakce: 8

Re: TA-GO od Feldy

Příspěvek od Hugo » 31 kvě 2011 18:57

Jestli Radku budeš chtít, můžu Ti jednoho pilota vyrobit. Asi se mi už nepodaří vyrobit takovýho fešáka jako tady na obrázku, ale určitě bude aspirovat na pilota roku :lol:
Přílohy
pilot.jpg
pilot.jpg (28.23 KiB) Zobrazeno 6087 x
0

Gregovský
Reakce: 0

Příspěvek od Gregovský » 31 kvě 2011 19:08

:-) určitě Tondo, vše budu připravovat a počítám s tím. Netušil jsem, že moje tyčka rozbouří minimaketářské vody, ale co je ero bez pilota.
0

shark
Reakce: 9

Příspěvek od shark » 31 kvě 2011 20:44

Pokud jde o nějaké viklání tyčky v trupu, to se dá celkem snadno vyřešit, ne?
Nějaká podpěra vzadu, půlpřepážka, jen trochu přemýšlet. U toho Wakefielda z odkazu mám klasicé hugo, které by ovšem tah čtrnácti nití nevydrželo ( 1mm bambus). Po nasunutí natočeného svazku zajistím hugem do očka na motorsticku.
U ořecha je to samozřejmě zbytečná hmotnost navíc, ale při troše snahy lze vymyslet něco jiného.

Já osobně tohle řešení schvaluji, jen u větších modelů a větších průřezů může být problém s tvorbou uzlů.
0

Gregovský

Příspěvek od Gregovský » 31 kvě 2011 21:26

To jsem hned na začátku odstranil s přidáním čepu pro spojení hlavice a čelni přepěžky,stačilo to a opravdu to funguje,při padesátém zásunu vše drží jak poprvé :lol: a nic se nehne při vytáčení svazku.
0

Pavel Stráník
Reakce: 44

Příspěvek od Pavel Stráník » 01 čer 2011 08:11

Hugo píše:Jestli Radku budeš chtít, můžu Ti jednoho pilota vyrobit. Asi se mi už nepodaří vyrobit takovýho fešáka jako tady na obrázku, ale určitě bude aspirovat na pilota roku :lol:
Neber to osobně, ale co se pilotů týká, jsi proti mně (jak bylo v sobotu opakovaně konstatováno a obecně na širokém plénu pochvalným mručením potvrzeno) ubohý břídil a Radek se určitě, bude-li chtít svůj model dovést opravdu k dokonalosti, obrátí se žádostí o jeho zhotovení jen a pouze na mě :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
0

Pavel Stráník

Příspěvek od Pavel Stráník » 01 čer 2011 08:18

shark píše:Pokud jde o nějaké viklání tyčky v trupu, to se dá celkem snadno vyřešit, ne?
Nějaká podpěra vzadu, půlpřepážka, jen trochu přemýšlet.
Právě že tou trochou přemýšlení dospěješ ke zjištění, že ta tyčka být vzadu uchycena nemůže, má-li mít model zachovánu možnost osu vrtule v případě potřeby potlačit či vyosit. Na té páce je i při malé změně vyosení změna polohy vzadu hodně velká.
Tím nechci tvrdit že to nějak vyřešit nejde, ale přibývají komplikace a váha.
0

shark
Reakce: 9

Příspěvek od shark » 01 čer 2011 10:11

No, tak Radek už to vyřešil!
A změna vyosení není problém, nemusí se to řešit zrovna podkládáním hlavice.

Je to docela legrace, jaká debata se tady rozvinula ohledně takové ptákoviny. ;) Ale je to dobře, vždycky mě na podobných fórech znervózňuje padesát nicneříkajících odpovědí typu Ó, máš to nádherný a podobně.
0

Pavel Stráník

Příspěvek od Pavel Stráník » 01 čer 2011 10:33

Přesně ja díš - toto DF by mělo sloužit právě k tomu věci zveřejnit, probrat, zkritizovat a naopak zase zdůvodnit svůj postup, no a sem tam si nasypat veřejně i popel na hlavu. Prostně ukázat jak na to a kudy pro změnu cesta nevede. Když budu chtít lacinou klaku, dám dvě tři fotky na RCgroups a pak se budu jen dmout pýchou jak jsem dobrý že mi toho ulepence všichni tak moc chválí :)
0

Gregovský

Příspěvek od Gregovský » 01 čer 2011 16:13

Hoši,já se asi stanu vášnivým sběratelem vašich panduláků (teda pilotíků) :lol: ,jinak debata je dobrá ale musíš mít ským debatovat,těch co sem píšou je pomálu a ztěch pár bude ještě méně,aby je tu někdo nesjel.Zrovna masa debatujících sem teda nechodí,teda pokud se tu něco nesemele a to je svátek,pak se zvedne prapor a hurá do boje a většinou to skončí slovním soubojem Praha VS Brno,a to je pak mela :lol: :lol: :lol: Holt Švejka nezapřem.
0

Honza Drážek

Příspěvek od Honza Drážek » 06 čer 2011 20:41

Ahoj Radku, už bylo Tago ve vzduchu, nebo Fred? (promiň za O.T. ,o Fredovi bych měl mlčet za tu ulomenou směrovku ve sklípku-se divím, že Hugo ještě nevložil k Fredovi fotku bez směrovky s nějakou vtipnou poznámkou k mé osobě, např. do sklípku vstup zakázán... :O)

ptám se za zvědavosti na motorstick, abysme věděli, jak to funguje.

Zdraví Honza
0

Odpovědět